PHRA RATCHANIWET MARUEKATAYAWAN PALACE

Dette palasset er helt klart med i striden om å være det mest attraktive palasset i Thailand og er selvfølgelig også en av de største attraksjonene i vårt område

Du finner det ca. 7-8 km nord for flyplassen i Hua Hin. Palasset har en storslagen beliggenhet i skyggefulle omgivelser og med sin nærhet til havet så er det også et svalt og luftig sted.

Maruekatayawan palasset ble bygget av Hans Majestet Kong Vajiravudh (Rama Vl) i 1923, (4 år før Klai Kangwon palasset som ligger midt i Hua Hin) og er således det eldste palasset i byen. Arkitekten til palasset var ingen ringere enn kongen selv og en må kunne si at han gjorde en svært god jobb.

Selve palasset er bygget av treverk og står på påler der de tre hovedseksjonene er knyttet sammen ved hjelp av gangbroer over bakkenivå. Gangbroen ender nede på stranden ved et badehus.

Palasset sto ferdig i 1924 og ble straks tatt i bruk av kongen og hans følge. Han besøkte sitt palass for siste gang bare noen få måneder før sin død i 1925. Palasset er i høyeste grad verdt et besøk, og med sine 3 to etasjes trepaviljonger som vender mot sjøen så skjønner man straks hvorfor det blir omtalt som ”Palasset for kjærlighet og håp”.

Frontsiden av palasset.

Under en av gangveiene.

En av paviljongene.