SHOPPING I BANGKOK

Er det noe vi tilreisende nordmenn virkelig gjør i Bangkok så er det å handle! Om du er på utkikk etter en ny blodrød Ferrari, en snasen knallgrønn parykk eller rett og slett nye klær, mat og møbler, så vil du før eller siden finne det om du tar deg en tur til Silom området i Bangkok. La oss derfor gjøre det.

 

Shopping senter

Ved Siam Square i Pathum Wan distriktet kan du om ønskelig vandre i dagevis rundt i de forskjellige shopping sentrene men om målet er å se absolutt alt av forretninger og tilbud så bør du avsette noen uker til jobben. Shoppingsenteret Mah Boo Krong (MBK), som har alt mulig av varer og over 2000 forretninger, er et av de eldste varehusene i Bangkok.
Her finner du også Siam Center og Siam Discovery Center og det svært fasjonable Siam Paragon og ikke minst verdens tredje største shoppingsenter, nemlig berømte Central World som tidligere het World Trade Center. Central World var forøvrig ett av de mange steder som ble satt i brann og stygt skadet under opptøyene i Bangkok i mai 2010, men det er nå fullstendig gjenoppbygget.

Alle disse butikksentrene kan du vandre imellom via gangbroer høyt over gatenivå. Siam Paragon inneholder ikke bare forretninger, men også det største akvariet i sørøst Asia og jamen inneholder det også hele 15 kinoer hvorav en av dem er den største kinoen i Asia. For å komme dit: ta BTS Skytrain til Siam Station eller National Stadium Station.

Et annet flott shoppingsenter, Emporium Bangkok, finner du ikke langt unna Norges Ambassade i Khlong Toei distriktet ved Sukhumvit Soi 24. For å komme dit: ta BTS Skytrain til Phrom Phong Station som er direkte tilknyttet kjøpesentret via en gangvei.

Du benytter forøvrig samme Skytrain stasjon dersom du skal besøke vår ambassade.

For den som interessert i elektronikk og data så kan en tur innom Pantip Plaza, eller It Square ved Zeer Rangsit like ved den gamle gode Don Muang flyplassen eller Fashion Island ved Minburi være verdt et besøk.

Men for å holde oss i sentrum; Pantip Plaza ligger langs New Phetchaburi Road i Ratchathewi district. La gå at du må kjempe deg vei mellom mer eller mindre irriterende og pågående selgere av pornografiske filmer og videoer nede på bakkenivå, men etterhvert som du beveger deg oppover i bygningen så har du muligheten til å virkelig snakke om bits, bytes og hardware. La oss si det klart; Folkene som jobber der er ikke tapt bak en vogn når det gjelder kunnskap!!

I samme bydel finner du forøvrig Thailands høyeste bygning, hotellet Baiyoke Tower ll. Her kan du spise dine måltider og virkelig se ned på dine medmennesker. Bygningen er 304 meter høy, men om du inkluderer antennen på toppen så strekker den seg til hele 328 meter. I 2012 vil den forøvrig tape tittelen om å være Thailands høyeste bygning til Ocean One i Pattaya som nå er under oppføring. Den skal bli 367 meter høy.

Bangkoks siste tilskudd til supermoderne shoppingsentre heter Asiatique Riverfront og ble åpnet i sommer. Asiatique er det første større promenadestrøket langs Chao Phraya-elven i Bangkok med en cirka 300 meter lang promenade og over 1 000 butikker.

Asiatique Riverfront ligger i restaurerte lagerbygninger hvor det har pågått handel siden begynnelsen av 1900-tallet og arkitekturen har mange kulturhistoriske referanser. På denne piren lå blant annet det danske East Asiatic Company – det første europeiske selskapet som ble etablert i Bangkok. På området finnes det også kunstutstillinger og et teater. Asiatique åpner kl. 17.00 og her finner man et 40-talls restauranter, flere med utsikt over elven.

Markeder i Bangkok

Det vrimler av markeder i Bangkok så la oss bare ta et lite utvalg.

Det er umulig å komme unna det største markedet i verden, nemlig weekend markedet Chatuchak som ligger i Kampaengphet, rett syd for Mo Chit bussterminal. Det er som sagt et weekend marked, men deler av markedet er åpent daglig. Her kan du handle absolutt alt mellom himmel og jord til svært rimelige priser. Området er på hele 140 mål og det er over 5000 salgsboder å velge mellom.
Enkleste måte å komme dit på er enten å benytte BTS Skytrain til Mo Chit Station eller Bangkok Metro Line (undergrunnsbanen) til Kampaengphet Station.

Ett annet marked dere vil etterlyse er selvfølgelig nattmarkedet Suan-Lum Night Bazaar i Phatum Wan, men da må jeg skuffe dere med dette nå er nedlagt.

Men ikke fortvil! Et splitter nytt Suan Lum Ratchada eller Ratchada Night Bazaar er nå åpnet og det ligger ved Ratchadaphisek Road i Bangkoks Chatuchak distrikt. Det ble åpnet i 2012. Enkleste måte å komme dit på er å benytte Bangkok Metro til Lao Phrao Station.

Pratunam Market kommer vi heller ikke utenom. Dette finner du i Pratunam området og her kan du kjøpe klær, klær og atter klær. Og dette er antakelig Bangkoks billigste sted for å kjøpe klær. Markedet dekker hele området rundt Amari Watergate og Indra Regent Hotell samt det regnbuefargede Baiyoke l hotellet og det tidligere nevnte Baiyoke Tower ll hotellet ligger plassert midt i markedet. Om du ikke liker å ferdes i små trange gater så kan du istedet ta turen innom Platinum Fashion Mall og heller handle klær i dette kjøpesenteret. For å komme dit så kan du ta BTS Skytrain til Ratchathewi Station eller Chit Lom Station.