NOEN SEVERDIGHETER I BANGKOK

Bangkok kalles i kortversjon Krung Thep på Thai og betyr "Englenes By" mens den korrekte fullversjon er: Krungthep Mahanakhon Amon Rattana Kosin Mahin Thrayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakka Thatiya Witsanu Kamprasit. Ikke til å undres over at dette er verdens lengste stedsnavn!

Med sine mer enn 10 millioner mennesker så kan en trygt slå fast at byen pulserer av liv.
Hadde du plassert hele Norges befolkning i byen, så ville du opplevd byen som sparsommelig befolket og trafikken som ubetydelig. Den har et areal på omtrent 1500 kvadratkilometer og er således noe mindre enn Vestfold fylke. (Til sammenligning er arealet til stor-Oslo 454 kvadratkilometer).
Bangkok ble grunnlagt i 1782 av Rama l etter at den tidligere hovedstaden Ayudhya ble ødelagt av Burmesiske tropper. Rama l var den første kongen i Chakri dynastiet.

Bangkok ligger på begge sider av Chao Praya elven og en fergetur kan være både morsomt og spennende.
I 2011 ble deler av byen oversvømt og Laksi området, (der Thailandsk UD og Don Muang flyplass ligger) ble spesielt hardt rammet. Vest i Laksi-området forsvant det noen privatimporterte afrikanske Mamba slanger i flommen, noe som resulterte i at Thailand nå oppbevarer serum for denne svært så giftige slangearten.

Når det gjelder Bangkok og fremkommelighet, så er det ofte ikke så enkelt. Langs alle innfartsveier og alle hovedårer så er det stor trengsel om plassen. Bangkok er i sannhet en pulserende og enorm storby! For den som liker å studere trafikk så kan et opphold ved Victory Monument anbefales! Du får samtidig en unik mulighet til å studere samferdsel langs Sukhumvit Road, ikke bare en av Thailands lengste gater men også en av verdens lengste gater.

For en nyankommet turist så er trafikken, heten, lukten og mylderet av mennesker nesten overveldende, men når du har vært her en stund så blir alt overkommelig og ikke minst tilgjengelig! Det fine med Bangkok er at byen har alt det du kan ønske at en by skal inneholde samt saker og ting som du aldri har hørt om. Det er faktisk en sannhet at Bangkok har alt eller kan skaffe alt, bortsett fra snø og kulde utendørs. Byen har dessuten en nesten uendelig liste av en lang rekke severdigheter og her er noen av dem:

Patpong, Soi Cowboy og Nana Plaza…
er steder der det på kveldstid er særdeles høy stemning fart og fest. Her er det så mange barer og så mye liv at om bare halvparten holdt åpent så ville det være mer enn nok til å imponere enhver tilreisende turist. På dagtid er forøvrig alle disse stedene verdt et nytt besøk av dem som ønsker å få en bedre forståelse av både Bangkok og Thailand.

Andre og mere familievennlige attraksjoner følger her;

National Museum
Dette er det største museet i Sørøst Asia, og et perfekt sted for den som ønsker å lære mer om Thailands historie. Både palasset og det nasjonale museet ligger i Phra Nakhon distriktet som også er det historiske senter i Bangkok.

Jim Thompson House
Dette er den praktfulle residensen til den legendariske amerikaneren som får hovedæren for Thai-silkens berømmelse. Thompson forsvant under mystiske omstendigheter i Malaysia i 1967, og siden har ingen hørt fra ham. Det er idag et museum og du finner det i Soi Kasemsan. Det kan lettest nåes med BTS Skytrain der du går av på National Stadium Station.

Chinatown
Her kan du gjøre en god handel! I Chinatown er det meste billigere enn ellers i Bangkok, og de kinesiske handelsmennene er åpne for pruting av priser på varene. Skal du handle antikiviteter så er det sålalte Thiefs market, eller tyvenes marked det rette stedet.

Det flytende markedet
Det finnes flere flytende markeder i det enorme kanalsystemet som omgir Bangkok. Et av de største er Damnoen Saduak Floating Marked, omlag 10 mil sørvest for byen. Får å unngå morgenrushet i Bangkok bør du stå grytidlig opp og ta buss eller taxi fra Bangkok. Den første bussen går klokka 06:00 men hvorfor ikke ta en taxi?

Pak Klong Talat
Markedet Pak Klong Talat er hovedmarkedet for blomster i Bangkok. Du finner markedet ved Chak Phet Road og rett ved Memoriel Bridge og Chao Phraya elven. Enkleste måte å komme dit på er å ta en taxi.

Khao San Road
Verdens kanskje mest kjente backpacker gate ligger i Bang Lamhu district. Her finner du alt du trenger av billige hoteller/pensonater, restauranter og alt mulig av nyttige og unyttige saker. En Thai forfatter beskrev gaten som “en kort gate med verdens lengste drømmer”. Du finner den omlag en kilometer nord for Grand Palace så ta en taxi.

Slangefarm
Slangefarmen Dronning Saowapha Memorial Institute, tidligere Pasteur Institute, produserer serum som benyttes som motgift til pasienter som er blitt utsatt for et giftig slangebitt. Instituttet er en avdeling av Rød Kors i Thailand. Denne “melkingen” av slanger skjer klokka 11:00 og 14:30 på hverdager og klokka 11:00 i weekender og på helligdager og er åpent for publikum.

For å produsere serum så benyttes hester som bloddonorer. (Røde Kors benytter en heste-farm ved Nong Phlap utenfor Hua Hin til dette formålet). Instituttet ble åpnet i 1923 og er verdens nest eldste slangefarm.

Adressen er Henri Dunant Road i Pathumwan distriktet. For å komme dit tar du BTS Skytrain til Sala Daeng Station i Silom.