Nyheter

This is a single blog caption

Utlendinger må alltid ha med seg ID

Immigrasjonen i Hua Hin melder at utlendinger alltid må bære med seg et gyldig identitetsdokument. Dersom en ikke har dette kan en bli ilagt en bot på 2000 baht. Videre, og det er mer komplisert (og enormt byråkratisk) skal en rapportere om mer permanente flyttinger eller opphold utenfor provinsen, innen henholdsvis 24 eller 48 timer. Foreløpig gjelder visstnok dette provinsen Prachuap Khiri Khan, men en regner med at det etter hvert vil gjelde hele landet.

Det er nettstedet thaivisa.com som opplyser dette etter å ha vært med på et møte mellom immigrasjonen, byens myndigheter og representanter for bosatte utlendinger og representanter fra hotellnæringa. 

Identitetsdokumentet kan være thailandsk kjørelisens, originalt pass eller en kopi av passet. Kopien må være verifisert og stemplet av Immigrasjonen i Hua Hin. 

Immigrasjonen innskjerper også reglene om at du må melde fra til dem om din nye adresse, dersom du flytter. Og dette må gjøres innen 24 timer etter at flyttingen har funnet sted. Den samme rapporteringsplikt har også utleieren enten det er en leilighetseier, hotell, gjestehus m.v. Dette sies å gjelde fastboende utlendinger så vel som turister.

Videre må en dersom en forlater provinsen i mer en 48 (24?) timer, innen de 48 timene rapportere til immigrasjonen eller politiet om hvor en reiser.

———————————————————-

Nordmenn i Hua Hins kommentar:
Vi er på det rene med at det dagen etter møtet som er omtalt ovenfor, var et møte med Immigrasjonsmyndighetenes representant Prachuap Khirikhan. Her ble det presisert at det kun er gyldig pass som gjelder som ID, og at utlendinger måtte bære dette til enhver tid. Vi forventer at nye presiseringer kommer etter hvert og vi vil følge opp saken senere.