Nyheter

This is a single blog caption

SUPER QUIZ – Ny bok

Ett av våre medlemmer har utgitt ei bok kalt SUPER QUIS – 1001 spørsmål om det aller meste. Nærmere informasjon om boken og hvordan man kan skaffe den fremgår av den etterfølgende tekst. Den egner seg ypperlig som underholdning eller aktivitet på familiesammenkomster, nabofester og tilsvarende.

OM QUIZEN

Mange av spørsmålene i denne boken er med hensikt formulert litt lengre enn «Hva er hovedstaden i ..?». Grunnen til det er todelt.

Ved å pakke litt mer informasjon inn i spørsmålene er tanken at man skal lære mer. En ren konkurranse for å finne ut hvem som har mest faktakunnskap inne er jo fint nok det. Men det ville vel være enda bedre om man faktisk lærte noe nytt også?

 

En annen fordel med litt lengre formulerte spørsmål er at det også ble plass til en og annen litt spøkefull vending.

Noe som er uunngåelig når det gjelder konkurranser i kunnskap er tvilstilfeller. Skal ett svar godkjennes eller ikke? Her må det brukes skjønn. Når det gjelder personnavn så kan en tommelfingerregel være at hvis man kun oppgir etternavnet så er det greit, men ikke kun fornavnet. Du slipper altså ikke unna med kun å svare «Thor», på spørsmålet om hvilken kar fra Larvik som kanskje er verdens mest berømte nordmann. Svarer du derimot «Heyerdahl», så er det greit.

I andre tilfeller kan det hende at svaret på spørsmålet blir på en setning eller to. Det er naturligvis ikke meningen at man skal svare ordrett det samme som står i fasiten, men meningsinnholdet må være riktig. Men ta det bare rolig; Så lenge dere holder hodet kaldt og beholder våpenet i hylsteret, så skal dere nok komme igjennom denne boken med livet i behold.

Boka finnes her og koster kun ca 65 kr (8 US dollar). Det kan dessuten lastes ned en gratis smakebit av boka.

https://www.smashwords.com/books/view/562362

Boka finnes i mange filformater, men det beste for ebøker er gjerne Epub.

Et godt og  gratis program for å lese dette formatet finnes her:

http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions.html