Nyheter

This is a single blog caption

Info fra sykkelgruppen

Ja endelig, endelig er vi tilbake i Thaland og Hua Hin igjen.

En sommer har gått og en en ny vintersesong banker på døren. Jeg vil starte med et sitat;

Livet er som å sykle. Du må bevege deg, for å holde balansen

Dette skrev Albert Einstein i 1930 til sin sønn Eduard

Det er ganske godt sagt. Nå er ikke jeg “bygd for fart” – og ikke noen stor syklist. Men jeg liker å sykle – og jeg liker fart når det gir fremdrift. Noe av det flotte med sykkelturer er at man sanser ting på andre måter enn det man gjør ved andre måter og ferdes på, en ser naturen og landskapet på annen måte. Vind og vær føles. Medvind eller motvind påvirker både fart og fremdrift. Nedover, bortover, oppover – rundt en sving, valg å gjøre i et vegkryss.

Det er sånn i livet mitt også. Både medvind og motvind. Nedover, bortover, oppover. Jeg gleder meg oftest til å oppleve det som er rundt neste sving. Og syns vegvalg er spennende utfordringer. Oftest – men ikke alltid. Har man levd en stund har man av og til gått på en smell på livets sykkeltur. Glemt å ta til seg nok næring eller drikke. Lagt ut på for lang tur i forhold til dagsform og indre motivasjon. Opplevd at kjede faller av – eller rett og slett fått en punktering. Noen har erfaringer fra både sykdom, skader, samlivsbrudd eller andre vanskelige hendelser. Joda – livet er å sammenligne med en sykkeltur.

Høsten er kommet og jeg har startet å planlegge turene. Alle turene planlegges i fht hvem som deltar, hvilken form en er i osv. Vi er en sykkelgruppe for alle,uavhengig av form og alder, dvs turene kan være korte og lange avhengig av hvem som deltar.
Å ha noen å sykle sammen med gir større indre motivasjon – kanskje orker man litt mer i den lange bakken og de motvinder man kommer til å møte. Å ha noen å oppleve det man møter rundt neste sving sammen med blir bedre. Fordi når flere opplever – blir det flere opplevelser. Som kan deles. Å ha noen å diskutere vegvalg med når man kommer til krysset. Kanskje noen har vært der før? Eller kjenner en bedre veg? Få hjelp av en venn til å lappe dekket når en punkterer. Av noen som ønsker være på tur med nettopp deg. For å utforske nye ting som dette livet vil gi, dersom en tørr å ta det første lille skrittet

Sitat;

Å tørre er å miste fotfeste en liten stund, å ikke tørre er å miste seg selv.

Sterke ord, med mye sannhet og kunnskap i.

Sykkelgruppen fortsetter som før med turer mandag, torsdag og lørdag kl 0800. Vi møtes ved 7-Eleven, rett over jernbanelinja i soi 94.

PS. Vi planlegger en 10 dagers sykkeltur til Phuket i begynnelsen av desember. Tro meg, alle greier en slik tur, om en trener sammen med oss 3 dager i uken, og alle har ca 2 mnd på seg til å bli i bedre form. Men de fleste vil si dette er for stor utfordring , det forstår jeg, men om noen har lyst å bli med på en slik tur, velkommen.

Pris, det vet jeg ikke, men en betaler kun faktiske utgifter, feks overnatting osv.

Gleder meg til høsten/vårens sykkelturer (selv om jeg nå er i dårlig form) – og ønsker alle en god helg/uke.

Vennlig hilsen

Charles Austnes
Leder sykkelgruppen i NiHH