Vinbutikker

For ikke mange tiår siden var vinvalget i Thailand vanligvis enkelt: Thai White eller Thai Red. Smaken på disse var slik at valget oftest ble øl.
I de senere år har ting endret seg radikalt, ihvertfall i de større byene og på turiststedene. Hovedårsakene til dette er den kraftige veksten i økonomien i Thailand med tilhørende vekst i middelklassen og den sterke økningen i vestlige turister. Dette til tross for at vin på grunn av høye importavgifter er tilnærmet like dyrt i Thailand som i Norge. I de siste 3-4 årene er det også blitt et visst utvalg av pappvin. I motsetning til i Norge synes avgiftene på disse å være lavere enn på flasker, og det er mulig å få 3 litere med grei vin for THB 800-1000. 
Det har lenge vært produsert vin i Thailand, men inntil nylig var hovedtyngden søte fruktviner. De siste årene har det imidlertid kommet nye produsenter som lager viner som i noen tilfeller er fullt på høyde med viner vi nordmenn liker å drikke. Hovedtyngden av produksjonen er i nord og i Khao Yai området, men for noen år siden ble det startet produksjon også i Hua Hin området, Hua Hin Hills Vineyard
Det er de fleste steder i Thailand, spesielt utenfor de større byene, mulig å ta med egen vin når man går ut og spiser. I sentrum av Hua Hin er dette blitt mindre vanlig, og en del restauranter forlanger THB 100-300 i “corkage charge” for åpning av egen vin. På de fleste restauranter i utkanten av byen derimot er det fremdeles helt akseptabelt å ta med egen vin.
Det er etterhvert blitt mange forretninger i Hua Hin som selger vin. Et utvalg av disse er (i alfabetisk rekkeføge):

Cathay Store
1/14 Sa Song Road Tlf. 032-511 028
Forholdsvis lite utvalg av vin men større på sprit. Stort sett gode priser. 

Central Wine Cellar
49-49/1 Petchkasem road Tlf. 032-531 468
Bra utvalg, forholdsvis høye priser 

Hua Hin Shopping Mall
Petchkasem Road, 1 kvartal nord for rådhuset
Lite utvalg, men har en del greie pappviner til lave priser 

Mondo Vino
22/65 Neab Kaehat Road Tlf. 032-531 493 www.mondovino.co.th
Hua Hins beste vinbutikk. Stort utvalg, en del viner på tilbud, god service. Du kan kjøpe et glass av vinen og smake den før du kjøper. 

Munich Entertainment
3 Top Center Bldg, Sa Song Road Tlf. 032-530 736 www.huahin-wine-beer.com
Godt utvalg, en del viner på tilbud

Tesco Lotus
Hua Hin Market Village, 234/1 Petchkasem Road Tlf. 032-526 071-130
Beskjedent utvalg, ikke spesielt gode priser

Villa Market 
Petchkasem road ved soi 84 Tlf. 032-532 100
Hua Hins beste utvalg (påstår at de i sin nettbutikk tilbyr 5.000 forskjellige viner). En god del greie viner til i de lavere prisklasser. Et lite utvalg av pappviner.

The Wine Shop
Petchkasem Road ved Grand Market like sør for San Paolo hospital. 
Godt utvalg, også en del pappviner. Noen ganger kan prisen diskuteres.