Nyheter

This is a single blog caption

Flytting av petanquested

Noen betraktninger rundt petanquespillet i «Den Norske foreningen i Hua Hin» og flyttingen til Yellow House.

Av Jan Egil Kaase
Leder.

Det hadde svirret misnøye rundt det gamle spillestedet på L’Occitan i lengre tid, og færre og færre spilte og spiste der. Og da forsvant noe av det sosiale akseptet vi hadde på petanquespillet på onsdagene.
Da jeg spurte litt rundt, gikk det stort sett på at de var misfornøyd med prisen på maten, i forhold til den kvaliteten de fikk. Jeg fikk da en ide om at tiden vi hadde hatt der oppe var kanskje over.

Jeg visste jo at det var flere restauranter som hadde baner i område, og kjørte opp på Sabai. En sted med over 20 baner og flere av dem var under tak. Problemet var at de hadde stengt på onsdager, og denne dagen er innarbeidet over mange år for mange av spillerne. Vi fikk til en prøvespilling med omvisning av området på en onsdag, men stemningen var lunken, siden vi da måtte bytte spilledag.

Det var da jeg tok turen ned på Yellow House for å snakke med bestyrerinnen (Jeep) som hadde 3 baner, men veldig smale. Dette stedet ligger jo perfekt til med mange bosteder for norske turister og fastboende. I tillegg serverer hun tradisjonell norsk husmannskost til en god pris, der mange allerede bruker som sin stamrestaurant. Der hadde foreningen spilt et par ganger før for mange år siden, men de hadde gått bort fra dette stedet pga. de smale banene og at restauranten på den tiden holdt stengt i lavsesongen.

Jeg planla et raskt møte med eieren Jeep og kom frem til en bra avtale. Hun skulle rive skillemurene på banene og opparbeide en stor bane med påfyll av ny grus.

Her ser dere bilder fra arbeidet den 7. og 8. januar 2024.

Og ferdig opparbeid klar til spill.Uken etter hadde vi offisiell åpning til stor begeistring fra spillere i foreningen.