Massasje og Spa

Thaimassasje
Thaimassasje er antatt å ha blitt utviklet av legen til Buddha for mer enn 2500 år siden i India. I Thailand ble massasje gradvis påvirket av tradisjonell kinesisk medisin og i århundrer utført av munker som del av den thailandske medisin.

Thaimassasje er også kalt Thai yoga massasje fordi terapeuten bruker hender, albuer, knær, ben og føtter til å bevege deg inn i en serie yoga-lignende uttøyninger. Mange mennesker sier at Thai massasje er yoga uten arbeid (anstrengelse).

Selve massasjen foregår på en lav benk eller polstret matte på gulvet med klærne på. Ingen olje benyttes. Det er en fordel å ha løssitende, komfortable plagg under behandlingen.

Thaimassasje beskrives som avslappende og energigivende samtidig som den forbedrer sirkulasjon, øker fleksibilitet og bevegelse og reduserer stress.

Andre typer massasje
Det reklameres ofte også med oljemassasje, Svensk massasje og flere andre typer på klinikkene i Hua Hin. Bakgrunnen for begrepet Svensk massasje er den massasjeformen ble utviklet av en svensk fysiolog, Henri Peter Lind, ved Universitetet i Stockholm i 1812 og danner grunnlaget for andre typer vestlig massasje som sports massasje, dyp vev massasje og aromaterapi.

Det mest vanlige i tillegg til Thai massasje er Oljemassasje. Den foregår på samme måte som Thai massasje, men det benyttes olje og bevegelsen er mer ”masserende”. Mange opplever at dersom de har spesielle plager som for eks vondt skulderen, vil oljemassasje og en flink terapeut gjøre underverker.

På samme måte som det er mange styrkegrader på massasjen er det også varierende kvalitet på terapeuten avhengig av utdannelse og erfaring. Thaimassasje av alle slag skal være behagelig. Dersom det av gjør vondt skal du straks si fra. Etter hvert finner du ut hva du foretrekker av massasjetype og terapeut.

I tillegg til tilbudene om massasje som finnes på stranden og overalt ellers i Hua Hin, vil du også finne tilbud om Massasje og Spa. Spa er i dag en internasjonal betegnelse på en moderne kurbadvirksomhet som omfatter sunt kosthold, pleie av kroppen, avslapning, fysisk- og mental mosjon. Vi vil ikke kunne vurdere om de tilbud som gis er i samsvar med denne betegnelsen, men er kjent med at flere hoteller i Hua Hin har internasjonal standard på sine spa-avdelinger. Selv om prisene naturligvis er betydelig høyre, opplever mange at det er verdt å avlegge disse stedene et besøk.